ΑΝΑΤΟΜΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΡΕΒΑΤΙΩΝ

Τι πρέπει να γνωρίζουμε.

Το πλαίσιό μας αποτελείται από:

A) το μεταλλικό σκελετό, ο οποίος κατασκευάζεται από σωληνωτό ορθογώνιο 40Χ30Χ1,4 και για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί έλασμα ποιότητος ST-OK FULL HARD για μεγάλη αντοχή στην ακαμψία του και όχι κοινό γενικής χρήσης που χρησιμοποιείται στην αγορά για την ευκολία του στην επεξεργασία (όπως κουρμπάρισμα σε κοινούς κουρμπαδόρους κ.α.) και το χαμηλό του κόστος.

Στα μονά πλαίσια και τα ημίδιπλα έως 120cm φάρδος ο μεταλλικός σκελετός περιορίζεται μόνο περιφερειακά, ενώ για φάρδη μεγαλύτερα των 120cm φέρουν επιπλέον στη μέση διπλό μεταλλικό δοκό από ορθογώνια σωληνωτά, για μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση.

B) από το σανίδωμα του παραπάνω μεταλλικού πλαισίου με καμπύλες σανίδες κατασκευασμένες από φύλλα ξύλου συμπιεσμένα και κολλημένα με ειδικές κόλλες που τους επιτρέπουν να συμπεριφέρονται ως ελάσματα προσφέροντας ορθοπεδικότητα στην χρήση του από το ανθρώπινο σώμα.

Εδώ η χρήση της ποιότητας του ξύλου, το φάρδος και το πάχος της σανίδας ποικίλουν ανάλογα σε τι είδους στρώμα απευθύνεται: Αν το πλαίσιο είναι για να χρησιμοποιηθεί για στρώματα ελατηρίων τα οποία από μόνα τους ανάλογα με τον τρόπο και τα υλικά κατασκευής τους, προσφέρουν από μερική έως καθολική ορθοπεδικότητα στο ανθρώπινο σώμα, τότε στο πλαίσιο αυτό η σανίδωσή του θα πρέπει να προσφέρει αναλογικά προοδευτική αντίσταση στην κάμψη των σανίδων του, δηλαδή όσο πιο ιδανικότερη ορθοπεδικότητα προσφέρει από μόνο του το στρώμα ελατηρίων, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση ακαμψίας πρέπει να παρουσιάζει η σανίδωσή του, διότι σε αντίθετη περίπτωση όσο μεγαλύτερη είναι η υποχώρηση (καμπυλότητα) λόγω φορτίου στις σανίδες του τόσο περισσότερο μειώνεται η παρεχόμενη από το στρώμα ορθοπεδικότητα, με κίνδυνο μάλιστα να δημιουργηθεί πρόβλημα και στο ίδιο το στρώμα αν αυτές υποχωρήσουν υπερβολικά.

Αν όμως το πλαίσιο προορίζεται για στρώμα τύπου Latex με μικρό πάχος και την ορθοπεδικότητα καλείται να την προσφέρει η στρώση των σανίδων του πλαισίου, τότε αυτές πρέπει να είναι περισσότερο ελαστικές δηλ. στενότερες όμως και σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να υπάρχει σύστημα μεταβλητής σκληρότητας στις σανίδες που βρίσκονται στην περιοχή της μέσης όπου το ανθρώπινο σώμα δημιουργεί τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Αυτό τον τύπο της σανίδωσης τον συναντάμε συνήθως στα αθρωτά πλαίσια των χειροκίνητων ή ηλεκτρικών κρεβατιών ή σε κρεβάτια που λόγω περιορισμών δεν μπορούν να δεχθούν στρώματα, είτε ελατηρίων είτε Latex μεγάλου πάχους.

Η εταιρεία μας λαμβάνοντας υπ’ όψιν της όλα τα παραπάνω επέλεξε και προσφέρει μεγάλη ποικιλία σανίδωσης των πλαισίων της που προορίζονται για στρώματα ελατηρίων και Latex υψηλού προφίλ.

Η πρώτη, τα πλαίσια “ROYAL”

με δέκα επτά (17+) σειρές ορθοπεδικής σανίδας ανάλογα με το μήκος, φάρδους 62χιλ. και πάχους 8χιλ. και για φάρδη πλαισίων μεγαλύτερα των 170cm σανίδες πάχος 9χιλ., από ξύλο οξυάς και με 1116χιλ. συνολικής επιφάνειας κάλυψης, είναι για στρώματα ελατηρίων πολύ καλής ποιότητας και παρεχόμενης ορθοπεδικότητας. Επίσης για καλύτερα αποτελέσματα υπάρχει δυνατότητα η σανίδα οξυάς να αντικατασταθεί από ξύλο ισπανικού ευκάλυπτου, το οποίο μας δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα άλλα στην αντοχή και στην ζητούμενη ελαστικότητα, με επικάλυψη της επιφάνειας του με φύλλο από φυσικό φελλό ο οποίος εκτός της καλής αισθητικής του κρατά το στρώμα στην θέση του και δεν το αφήνει να γλιστρά, ειδικά σε κρεβάτια που ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος όπου τα στρώματα επικάθονται επάνω στο πλαίσιο (δηλ. χωρίς να βυθίζονται και να ακινητοποιούνται μέσα σ’ αυτό). Εδώ υπάρχει η δυνατότητα η 9mm πάχους σανίδα να τοποθετηθεί σε πλαίσια φάρδους μεγαλύτερα των 150mm. Τα κενά μεταξύ των σανίδων δύναται κατ’ επιλογή να είναι 39mm, 30mm & 20mm.

Η δεύτερη, τα πλαίσια “ROYAL” φαρδιάς σανίδωσης

με (8) σειρές ορθοπεδικής σανίδας φάρδος 163χιλ. και πάχος 8χιλ. με συνολικό μήκος κάλυψης επιφάνειας 1304χιλ. από ξύλο ισπανικού ευκάλυπτου με επικάλυψη της επιφάνειας του με φιλμ οξυάς, είναι ιδανική για στρώματα ελατηρίων ειδικής διάταξης και ποιότητας, ικανά να προσφέρουν από μόνα τους την απαιτούμενη ορθοπεδικότητα στο χρήστη τους. Προσφέρει την ζητούμενη ακαμψία στα συγκεκριμένα στρώματα, αφήνοντάς τα να προσφέρουν τα καλύτερα στο χρήστη τους.

Και η τρίτη, τα πλαίσια “ROYAL TOP”

σχεδιασμένα για να αντέχουν μία ζωή, απαράμιλλης ποιότητας και αισθητικής, τα μόνα που εγγυώνται την απόλυτη προστασία του στρώματος για όλη την διάρκεια της ζωής τους , αφήνοντας το στρώμα ανεπηρέαστο να προσφέρει στον χρήστη το 100% των δυνατοτήτων του και των υποσχέσεών του, είναι η ιδανικότερη και μοναδική για στρώματα (ελατηρίων ή Latex) υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ορθοπεδικής απόδοσης.

ΕΠΙΣHΜΑΝΣΗ

Η ορθοπεδική απόδοση των σανίδων ενός ανατομικού πλαισίου όταν αυτό φιλοξενεί ένα 100% ορθοπεδικό στρώμα, πρέπει να είναι συμπληρωματική και να επεμβαίνει όταν αυτή του στρώματος εξαντλείται από υπερβολικές καταπονήσεις.

Κάθε προσπάθεια ανατροπής της παραπάνω σχέσης, δηλ. ελαστικότερο σανίδωμα για να αναλάβει το ρόλο του στρώματος θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το στρώμα και την ανατομικότητα.

Aν παρόλ’ αυτά δεν είναι ξεκάθαρο σε εσάς πιο είναι το κατάλληλο πλαίσιο που θα πρέπει να υποστηρίζει το στρώμα που επιλέξατε ή ο στρωματοποιός σας προτείνει ή επιμένει ή δεν εγγυάται, ζητήστε του τις προδιαγραφές του πλαισίου που πρέπει να υποστηρίζει το στρώμα του και εμείς θα σας το κατασκευάσουμε με τις ίδιες προδιαγραφές, με ποιοτικότερα υλικά και μεθόδους και με ασυναγώνιστες τιμές.

Οι φωτογραφίες προστατεύονται σύμφωνα με το Νόμο Πνευματικών Δικαιωμάτων 2121/93.